vegansky burger

Recept: Jednoduchý vegánsky burger z čiernych fazulí

Vegánsky burger je už stálicou v ponuke každej dobrej reštaurácie, ktorá burgre ponúka. Táto alternatíva je vhodná nielen pre vegetariánov či vegánov, ale aj pre tých, ktorí hľadajú zdravšiu verziu obľúbenej pochúťky. Šalátik to síce nie je, ale ak si chceš dopriať zdravší fast food, určite odporúčame tento recept na výborný burger z čiernych fazulí. Navyše, jeho príprava je naozaj jednoduchá.

Burger z čiernych fazulí je omnoho zdravší, ako mäsová verzia. Je plný vlákniny, vitamínov a minerálov. Okrem toho obsahuje oveľa menej cholesterolu a tukov v porovnaní napríklad s klasickým hovädzím burgrom. Keďže si ho pripravíš doma, zbavíš sa aj zbytočných umelých príchutí a konzervantov.

Ingrediencie:

  • Čierne fazuľe (plechovka)
  • BBQ omáčka (alebo aj iná podľa chuti)
  • Strúhanka
  • Balsamico
  • Ľanové semienka
  • Cesnakový prášok
  • Soľ a korenie
  • Olivový olej
  • Zelenina podľa chuti: napríklad ľadový šalát, paradajky, šalotka
  • Burgrové žemle (alebo napríklad celozrnné žemle pre zdravšiu verziu)

Postup:

  1. Priprav si burgrovú zmes. Do mixéra daj fazule, balsamico, omáčku, strúhanku, ľanové semienka a osoľ a okoreň podľa chuti. Všetko spolu rozmixuj.
  2. Vytvaruj si z hmoty “mäso” na burgre a opeč ich na panvici s olejom – asi 4 minúty z každej strany.
  3. Nakoniec si priprav žemle, ktoré môžeš aj ohriať. Potri ich omáčkou, naplň ich fazuľovými “mäsami” a zeleninou.

Ak máš chuť na burger so zdravou prílohou, pripraviť si ho môžeš aj s batátovými hranolkami.

DOBRÚ CHUŤ!

Vyskúšaj tiež túto fit cuketovú pizzu.

vegansky burger

#instagym
Oheň Idem do toho