RECEPT: praženica s karfiolom a pórom (low carb raňajky)

O low carb jedlách, teda o nízkosacharidovej diéte sme v poslednom období písali celkom často, môžeš si o tom prečítať niečo napríklad TU alebo aj TU. Už teda vieme, že táto metóda prináša rýchle a viditeľné chudnutie. No má mnoho zdravotných nevýhod, ak svoj príjem uhľohydrátov/sacharidov znížiš radikálne a dlhodobo. Ak si ale raz za čas chceš dopriať low carb jedlo alebo nízkosacharidový deň, dbaj na to, aby tvoje telo dostalo „veľa dobrého“. Tentokrát ti prinášame recept praženice s karfiolom a pórom, ktorá nie je len low carb, ale aj chutná a zdravá.

Ingrediencie:

  • 6 vajec
  • 400 g karfiolu
  • 1/2 póru
  • 1 lyžička masla
  • 1/2 lyžičky soli
  • štipka mletého korenia
  • štipka mletej rasce
  • čerstvé bylinky (podľa chuti)

Postup:

1. Na väčšej panvici, na horúcom masle (alebo oleji) orestuj pór. Pridaj nadrobno nakrájaný karfiol a asi 5 minút ho dus domäkka.

2. Vajíčka vyšľahaj vidličkou a pridaj ich ku karfiolu.

3. Karfiolové vajíčko osoľ a okoreň a miešaj približne 3 minúty. Tuhosť praženice je na tebe, no v skutočnosti je hotová vtedy, keď nie je tekutá, no ešte stále sa leskne.

4. Svoje nebeské low carb raňajky servíruj s bylinkami.

Praženica je super, ale ty si skôr na sladké?

Zdroj fotiek: Shutterstock