Domáce arašidové maslo by malo byť prítomné v každej poriadnej fit špajze. Máme pre teba 3 recepty, a rozdiel medzi nimi spočíva jedine v počte ingrediencií. Vyskúšaj všetky 3, uvidíš, ktorý sa ti osvedčí nakoniec najviac. Ale priprav sa na to, že všetky 3 sú mimoriadne jednoduché.

Domáce arašidové maslo zo 4 ingrediencií
Ingrediencie:
- 20 dkg lúpaných nesolených arašidov
- 0,5 lyžičky soli
- 1 lyžička medu (alebo cukru)
- 1 lyžica slnečnicového oleja (neutrálna príchuť alebo arašidový olej)
Postup:
1. Arašidy, soľ a med vlož do kuchynského robota a dôkladne ich zmixuj. Keď sa ti bude zdať, že arašidy sú už rozdrvené na malé kúsky, nechaj stroj ďalej pracovať ešte 3-5 minút.
2. Potom pridaj olej a spracuj túto zmes do hladkej textúry, aby vznikol roztierateľný krém.
3. Ak je to potrebné, pridaj viac soli, medu/cukru alebo oleja.
4. Ak chceš mať tzv. crunchy (chrumkavé) domáce arašidové maslo, vo fáze sekania odober trochu arašidov, aby sa všetko nezomlelo, a na záver primiešaj tieto malé kúsky do hotového masla.
Ako nahradiť cukor športom?

Domáce arašidové maslo z 3 ingrediencií
Ingrediencie:
- 20 dkg lúpaných nesolených arašidov
- 1 lyžička soli
- 1 čajová lyžička arašidového oleja
Postup:
1. Vlož arašidy a soľ do kuchynského robota, a mixuj na vysokom stupni aspoň 4-5 minút.
2. Potom do tejto zmesi pridaj 1 čajovú lyžičku arašidového oleja a mixuj minútu.
Domáce arašidové maslo z 2 ingrediencií
Ingrediencie:
- 20 dkg lúpaných nesolených arašidov
- 1 štipka soli
Postup:
1. Arašidy umiestni na plech tak, aby sa neprekrývali. Medzitým predhrej rúru na 180 stupňov, potom opeč arašidy.
2. Keď sa jedna strana arašidov upiekla, pootáčaj ich, a nechaj pri tom rúru mierne otvorenú, aby mohla uniknúť para vznikajúca pri pečení.
3. Opražené arašidy nechaj vychladnúť.
4. Vychladnuté arašidy so soľou zmixuj v kuchynskom robote.
5. Keď sa ti bude zdať, že všetko je rozdrvené, nechaj ešte kuchynský robot bežať pár minút.

Zdroj fotiek: Shutterstock
