Pizza u ľudí so snahou chudnúť nepatrí medzi každodenné jedlá. Našťastie však existujú aj také, ktorých základom nie je obyčajné cesto. Takou je napríklad aj karfiolová pizza. Bude obľúbenou pochúťkou tých, ktorí sa stravujú zdravo, majú jedálniček zameraný na kalorický deficit a preferujú potraviny s nižším obsahom sacharidov. No a nemusíš sa obávať ani toho, ako si ju pripravíš, nižšie nájdeš náš jednoduchý recept.

Ingrediencie
- 1 karfiol rozobratý na drobné ružičky
- 1 vajce
- 50 g strúhaného syra
- ½ lyžičky morskej soli
- ½ lyžičky sušeného oregana
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
- prílohy podľa chuti
Postup
1. V mixéri rozdrv karfiol na malé kúsky, aby vznikla ryžovitá hmota.
2. Rozdrvený karfiol vysyp na panvicu a var cca. 8 minút do mäkka.
3. Keď karfiol je už mäkký a začína trochu hnednúť, vylož ho na kuchynskú utierku, aby z neho nasala zvyšnú vodu. Čím je karfiol suchší, tým lepšie.
4. Karfiol vysyp do misy spolu s ostatnými surovinami a dobre premiešaj.
5. Cesto daj na plech vystlaný papierom na pečenie a rozvaľkaj do tvaru pizze.
6. Pizzu peč dozlatista pri 220 stupňoch Celzia asi 15 minút.
7. Daj na cesto tebou preferované prísady (napríklad paradajkový pretlak, špenát, kukurica, šampiňóny…) a peč ďalších 7-10 minút. Karfiolová pizza je hotová. 🙂

Zdroj fotiek: Shutterstock
