+421 911 491 121
Pribinova 17954/10, Bratislava 811 09
Po-Pia 9:00 - 17:00

ČlánkyRECEPT: Škoricové slimáky bez cukru

14. júna 2022

Ingrediencie:

CESTO

  • 40 dkg celozrnnej múky
  • štipka soli
  • 1,5 dl kokosového oleja
  • 1 vajce
  • 20 dkg xylitolu
  • 3 dkg čerstvého droždia
  • 3 dl mandľového mlieka

PLNKA

  • 3 lyžičky škorice
  • 0,5 dl kokosového oleja
  • 5 dkg erytritolu
  • 0,5 dl mandľového mlieka

NA POTRETIE

  • 1 vajce

Chceš schudnúť, ale nevieš odolať sladkostiam?

Postup:

1. Zmiešaj kokosový olej, erytritol so škoricu, následne postupne pridaj mandľové mlieko/vodu, kým cesto nebude bez hrudiek.

2. Celozrnnú pšeničnú múku so štipkou soli daj do misky tak, že v strede vytvor jednu malú jamku.

3. Medzitým zmiešaj droždie v troche vlažného mandľového mlieka (zmesi z prvého kroku). Počkaj pár minút, potom to vlej do jamky, následne pridaj ešte trochu celozrnnej múky.

4. Zvyšné mandľové mlieko trochu zohrej a pridaj vyšľahané vajíčko. Primiešaj to k vlažnej zmesi z mandľového mlieka s droždím.

5. Začni cesto miesiť. Postupne pridávaj kokosový olej. Cesto je hotové, keď sa oddelí od misy.

6. Cesto vytvaruj do tvaru bochníka, posyp múkou a nechaj 35-50 minút kysnúť.

7. Skysnuté cesto prikry na doske, premies a potom rozdeľ na 2 časti.

8. Cesto rozvaľkaj, potri škoricovou plnkou a zroluj. Následne rozkroj na stredné kúsky a slimáky potri vajíčkom.

9. Surové škoricové slimáky bez cukru vlož do vyhriatej, nie príliš horúcej rúry, peč pri teplote 160 stupňov 25-30 minút, kým vrch nebude pekný červenkastý.

škoricové silmáky bez cukru
0
    0
    Váš košík
    Váš košík je prázdny