Ingrediencie:
CESTO
- 40 dkg celozrnnej múky
- štipka soli
- 1,5 dl kokosového oleja
- 1 vajce
- 20 dkg xylitolu
- 3 dkg čerstvého droždia
- 3 dl mandľového mlieka
PLNKA
- 3 lyžičky škorice
- 0,5 dl kokosového oleja
- 5 dkg erytritolu
- 0,5 dl mandľového mlieka
NA POTRETIE
- 1 vajce
Chceš schudnúť, ale nevieš odolať sladkostiam?
Postup:
1. Zmiešaj kokosový olej, erytritol so škoricu, následne postupne pridaj mandľové mlieko/vodu, kým cesto nebude bez hrudiek.
2. Celozrnnú pšeničnú múku so štipkou soli daj do misky tak, že v strede vytvor jednu malú jamku.
3. Medzitým zmiešaj droždie v troche vlažného mandľového mlieka (zmesi z prvého kroku). Počkaj pár minút, potom to vlej do jamky, následne pridaj ešte trochu celozrnnej múky.
4. Zvyšné mandľové mlieko trochu zohrej a pridaj vyšľahané vajíčko. Primiešaj to k vlažnej zmesi z mandľového mlieka s droždím.
5. Začni cesto miesiť. Postupne pridávaj kokosový olej. Cesto je hotové, keď sa oddelí od misy.
6. Cesto vytvaruj do tvaru bochníka, posyp múkou a nechaj 35-50 minút kysnúť.
7. Skysnuté cesto prikry na doske, premies a potom rozdeľ na 2 časti.
8. Cesto rozvaľkaj, potri škoricovou plnkou a zroluj. Následne rozkroj na stredné kúsky a slimáky potri vajíčkom.
9. Surové škoricové slimáky bez cukru vlož do vyhriatej, nie príliš horúcej rúry, peč pri teplote 160 stupňov 25-30 minút, kým vrch nebude pekný červenkastý.
