+421 911 491 121
Nám.SNP 6, Bratislava
Po-Pia 9:00 - 17:00

ČlánkyRECEPT: Vegan plnená paprika (aj pre milovníkov tradičnej kuchyne)

27. februára 2022

Vegan plnená paprika. Nesedí ti táto kombinácia a takéto slovné spojenie v tebe vyvoláva nedôveru? Ochutnaj náš dnešný chod, budeš ho milovať, a to aj vtedy, ak si veľkým fanúšikom tradičnej slovenskej kuchyne a ťažkých chutí nedeľných obedov u babky.

Ingrediencie:

  • 8 paprík na plnenie
  • 3 lyžice oleja
  • 500 g šampiňónov
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 hrsť očistených vlašských orechov
  • 1 zväzok petržlenu
  • 150 g ryže
  • 1 lyžica chia semiačok
  • soľ a korenie

Omáčka

  • 1 liter pasírovaných paradajok
  • 1 lyžica ajvaru
  • 2 bobkové listy
  • soľ a korenie

Postup:

1. Papriky umy a potom vydlab.

2. Na panvici rozohrej olej, potom na horúcom oleji opeč nakrájané šampiňóny (v 2-3 porciách).

3. Opečené šampiňóny s cibuľou, cesnakom, orechmi a petržlenovou vňaťou nakrájanou na väčšie kúsky pomeľ nahrubo v kuchynskom robote.

4. Potom k šampiňónovej zmesi pridaj chia semiačka a ryžu, potom soľ a korenie. Touto zmesou naplň vydlabané papriky.

5. Plnené papriky daj do hrnca, zalej pasírovanými paradajkami (ak by to bola príliš hustá omáčka, môžeš pridať 1 dl vody), následne pridaj ajvar, soľ, korenie, nakoniec hoď do hrnca bobkové listy.

6. Var na miernom ohni 30 až 35 minút, kým paprika mierne nezmäkne a ryža sa uvarí v plnke.

7. Vegan plnená paprika bude chutiť nebesky posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou a vlašskými orechmi, napríklad.

Ako nahradiť cukor športom?

vegan plnená paprika

Zdroj fotiek: Shutterstock