+421 911 491 121
Nám.SNP 6, Bratislava
Po-Pia 9:00 - 17:00

ČlánkyRECEPT: Bezlepkový vegánsky cheesacake s čerstvým ovocím

17. februára 2022

Tento bezlepkový vegánsky cheesecake nie je len zdravou alternatívou kalorických sladkostí, ale ešte k tomu aj rýchlo sa pripravuje. Jeho prípravu zvládnu aj úplný začiatočníci, no a aj tí, ktorí nemajú doma rúru. Všetko, čo k tomu potrebuješ, je pár zdravých ingrediencií, chladničku, tortovú formu a chuť na sladké.

vegánsky cheesecake

Ingrediencie:

Korpus

  • 1,5 šálky nesolených mandlí
  • 1 šálka datlí
  • 0,5 lyžičky soli

Krém

  • 1,5 šálky nesolených kešu orieškov
  • 0,5 kokosového mlieka
  • 0,25 šálky javorového sirupu
  • 1 lyžica kokosového oleja
  • 2 čajové lyžičky vanilkovej arómy
  • 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy

Ozdoba

  • ovocie (maliny, čučoriedky, jahody, černice)
  • strúhaný kokos podľa chuti

Postup:

1. Kešu oriešky namoč do vody minimálne na 6 hodín alebo pokojne na celú noc.

2. Pomeľ mandle a datle, ochuť trochou soli, vzniknutú zmes vtlač do tortovej formy a odlož na chvíľu do mrazničky.

3. Medzitým priprav krém: scedené kešu a ostatné ingrediencie rozmixujeme na smoothie do hladka. Toto hmotu potom vylej na tortový základ.

5. Hotový vegánsky cheesecake odlož do chladničky aspoň na hodinu.

6. Podľa chuti ozdob ovocím a strúhaným kokosom.

Vegánsky cheesecake nie je nič pre teba?

Zdroj fotiek: Shutterstock

0
    0
    Váš košík
    Váš košík je prázdny