Jednoduchá a zdravá žihľavová polievka

Žihľava obsahuje množstvo prospešných živín, vitamínov a minerálov. Medzi nimi napríklad betakarotén, vitamín C, B, vápnik, horčík a močopudnú kyselinu kremičitú. Známy je tiež obsah antioxidačných flavonoidov a baktérie ničiace fytoncídy. Žihľava tiež podporuje metabolizmus a pôsobí efektívne proti akné, takže žihlavová polievka bude skutočným liekom na tanieri.

Ingrediencie:

  • 3 šálky žihľavy
  • 1 kaleráb
  • 3 strúčiky cesnaku
  • korenie, soľ
  • olej

Postup:

  1. Žihľavové listy zalejeme vriacou vodou.
  2. Kaleráb a cesnak nakrájame.
  3. Na oleji speníme cesnak, po minúte pridáme premytú žihľavu a kaleráb.
  4. Necháme variť, kým kaleráb zmäkkne. Vytiahneme nabok zopár kúskov.
  5. Mixérom rozmixujeme zmes dohladka.
  6. Pridáme späť kaleráb, osolíme, okoreníme podľa chuti. A žihlavová polievka je hotová.

DOBRÚ CHUŤ!

Vyskúšaj tiež túto chutnú krémovú pórovú polievku, ktorú si môžeš urobiť aj na studeno.