udon rezance

Recept: Hovädzie udon rezance na panvičke (hotové za 20 minút)

Ľúbiš ázijskú kuchyňu? Aj my! Sklenené rezance, ryžové, alebo napríklad aj udon chutia úžasne vo všetkých možných kombináciách. Tentokrát pre teba máme tip práve na udon s hovädzím mäsom. Recept vôbec nie je zložitý, tak poďme na to.

Ingrediencie (na 2 porcie):

  • 2 veľké lyžice sójovej omáčky
  • 2 čaj. lyžičky nastrúhaného zázvoru
  • 1 chilli paprička nakrájaná
  • 100 gramov sušených udon rezancov
  • 1 veľká lyžica olivového oleja
  • 350 gramov hovädzej sviečkovice nakrájanej na tenké pásiky
  • 1 červená cibuľa nakrájaná
  • 1 strúčik cesnaku pretlačený
  • 80 gramov brokolice
  • 140 gramov čínskej kapusty bok choy

Uprav si stravu podľa výživového poradcu


Postup:

  1. Zmiešaj sójovú omáčku, zázvor a chilli v jednej miske,
  2. Uvar rezance podľa pokynov na obale.
  3. Pridaj polovicu oleja na panvicu a rozohrej ho. Pridaj hovädzie mäso a uvar ho pár minút do hneda. Odlož si ho bokom.
  4. Pridaj do panvice zvyšok oleja, cibuľu a cesnak na minútku. Pridaj brokolicu, miešaj a var asi 2 minúty.
  5. Pridaj zvyšok omáčky a všetko podus asi minútu. Pridaj bok choy a var ďalšiu minútu.
  6. Vráť mäso a uvarené rezance do panvice. Poriadne celú zmes premiešaj a ešte minútu povar, aby sa aj mäso a rezance prehriali.
  7. Servíruj so zvyškom chilli.

Dobrú chuť!

udon rezance

#instagym
Oheň Idem do toho