Recept: Losos so smotanou, špenátom a sušenými rajčinami

Losos sa dá pripraviť na mnoho spôsobov, tipujeme však, že po tomto recepte už nebudeš chcieť žiaden iný. Pre ešte unikátnejšiu chuť môžeš pridať trošku bieleho vína.

Ingrediencie:

  • 3 lososové filety
  • 2 čaj. lyžičky olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 malá cibuľa
  • 80 ml zeleninového vývaru (alebo vody)
  • 150 gramov sušených rajčín
  • 1 a 3/4 hrnčeka smotany na varenie
  • soľ a korenie
  • 2 hrnčeky baby špenátu
  • 1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu
  • 1 polievková lyžica čerstvého petržlenu

Postup:

  1. Ohrej na veľkej panvici olej. Lososa okoreň a osoľ na oboch stranách a griluj na horúcej panvici. Najskôr mäsom nadol, po 5 minútach griluj druhú stranu.
  2. Lososa vyber a daj ho nabok. V tej istej panvici roztop maslo v lososovej šťave, ktorá v nej ostala. Pridaj nadrobno nasekaný cesnak a opekaj asi minútu. Pridaj cibuľu a opäť chvíľu opekaj. Pridaj sušené rajčiny a opekaj asi 1-2 minúty. Nakoniec nalej vývar (alebo vodu) a nechaj omáčku, aby sa trocha odparila.
  3. Zníž teplotu na sporáku, pridaj smotanu a nechaj jemne prevrieť. Ochuť smotanu soľou a korením podľa chuti.
  4. Pridaj špenát, parmezán a nechaj pár minút povariť, kým sa syr neroztopí.
  5. Pridaj ugrilovaného lososa, posyp petržlenom a lyžicou prelej omáčku aj navrch ryby.
  6. Podávaj napríklad s podusenou zeleninou, ryžou alebo cestovinami.

DOBRÚ CHUŤ!

Vyskúšaj tiež tento výborný vegánsky burger z čiernych fazulí.

Zdroj fotiek: Shutterstock