Recept: Kura na cesnaku so špargľou

Hľadáš inšpiráciu na rýchly obed alebo večeru? Na tomto vláčnom kurati s čerstvou špargľou si určite pochutíš. Jedlo obsahuje málo sacharidov, je aj keto-friendly, uvaríš ho na jednej panvici a celé to trvá len asi 30 minút! Ako prílohu môžeš pridať aj ryžu, v prípade že si veľmi hladný(á), no kura na cesnaku so šparľou je veľmi výživné a sýte jedlo.

Ingrediencie:

  • vykostené kuracie prsia, nakrájané na malé kúsky
  • 2 viazaničky čerstvej špargle
  • 1/2 hrnčeka masla
  • 1 čaj. lyžička olivového oleja
  • 2 čaj. lyžičky pretlačeného cesnaku
  • 1 čaj. lyžička provensálskeho korenia
  • 1 lyžica štipľavej omáčky – tú pridať nemusíš
  • 1/2 hrnčeka kuracieho vývaru (ak ho nemáš, použiť môžeš aj vodu, osoliť a okoreniť)
  • šťava z polovičky citróna
  • 1 lyžica nasekaného petržlenu
  • na kura na cesnaku so špargľou môžeš pridať môžeš aj čili vločky a plátky citrónu ako ozdobu

Kuracie mäso osoľ, okoreň.

Postup:

  1. Nakrájaj kuracie mäso, ochuť ho, pridaj na rovnaký tanier aj špargľu a nechaj spolu chvíľu postáť.
  2. Špargľu potom opláchni, odrež konce a ponor ju na 2 minúty do vriacej vody. Potom ju namoč do studenej vody, aby sa špargľa nerozvarila. Ak máš už očistenú špargľu, tento krok môžeš vynechať.
  3. Zohrej polovicu masla a olivový olej vo veľkej panvici na strednom ohni. Jemne opeč kura. Zníž teplotu, pridaj jednu lyžičku cesnaku a provensálskeho korenia. Pomiešaj a nechaj povariť ešte chvíľu.
  4. Odober kura z panvice a nechaj na tanieri bokom.
  5. V rovnakej panvici zmiešaj zvyšok cesnaku, vývar (alebo vodu), priveď do varu a opäť zníž teplotu. Pridaj zvyšok masla, šťavu z citróna, štipľavú omáčku (ak chceš) a petržlen. Chvíľu spolu ohrej.
  6. Pridaj špargľu a 2 minúty var. Pridaj kura a minútu povar. Pridaj viac petržlenu, čili (ak chceš), citrón a podávaj. Kura na cesnaku so špargľou je zaručeným úspechom!

DOBRÚ CHUŤ!

Ochutnaj tiež tieto výborné udon rezance na panvičke s hovädzím mäsom.

Zdroj fotiek: Unsplash