kura s ruzickovym kelom

Kura s ružičkovým kelom, cesnakom a quinoa

Tento recept ti rozvonia celú kuchyňu a poriadne zasýti. Troška bieleho vína podčiarkne chuť. Tak poďme na to, dnes máme na tanieri kura s ružičkovým kelom.

Ingrediencie:

  • Kuracie stehná – napríklad 1kg
  • Korenie na kura – použiť môžeš tymián, soľ, čierne korenie, citrónovú kôru
  • 3 lyžice masla (alebo olivového oleja)
  • 1/2 pohára biele víno
  • Cibuľa a 1 lyžica pretlačeného cesnaku
  • 1/2 kg ružičkový kel, nakrájaný na polovice
  • 1/2 hrnčeka neuvarenej quinoa
  • 1,5 hrnčeka kuracieho vývaru
  • 3 lyžice paradajkového pretlaku

Postup:

  1. Predhrej rúru na 200 stupňov.
  2. Pripav si kuracie stehná. Kúskom papierovej utierky ich osuš, odrež tukové kúsky.
  3. Mäso potom okoreň.
  4. Predhrej veľkú panvicu s maslom alebo olejom, polož na ňu mäso kožou nadol. Pogriluj ho asi 2-3 minúty na každej strane. Koža by mala zhnednúť. Potom mäso polož nabok.
  5. Potri panvicu bielym vínom, pridaj cibuľu a cesnak a povar 3-4 minúty.
  6. Pridaj ružičkový kel, pomiešaj a povar ďalšie dve minúty.
  7. V uzatvárateľnej miske si zatiaľ zmiešaj vývar, pretlak, soľ a korenie.
  8. K ružičkovému kelu pridaj tymián, quinoa a vývarovú zmes. Všetko spolu premiešaj.
  9. Všetko vlož do zapekacej misy, navrch poukladaj mäso a peč na 200 stupňoch asi 20-25 minút.
  10. Potom misu odokry a peč ďalších 5 minút, kým koža zhnedne.
  11. Keď je quinoa aj mäso upečené, vyber z rúry a podávaj vynikajúce kura s ružičkovým kelom.

DOBRÚ CHUŤ!

Vyskúšaj tiež losos so smotanou, špenátom a sušenými rajčinami.