kura garam masala

Recept na kura garam masala s jasmínovou ryžou

Počul(a) si už o Garam Masala? Je to zmes korenia pochádzajúca pôvodne z Indie. Ak máš rád(a) indickú kuchyňu, priprav si kura garam masala doma. Recept je jednoduchý a rozvonia celú kuchyňu. Výhodou je, že si celé jedlo môžeš pripraviť na jednej panvici, takže na konci treba umyť len minimum riadu.

Ingrediencie:

  • 500 gramov kuracích stehien vykostených
  • 1 grécky jogurt
  • 1 pasta garam masala
  • 1 kokosové mlieko
  • mrazený hrášok
  • soľ a korenie
  • jasmínová ryža
  • brokolica

Namiesto hotovej pasty garam masala si môžeš vyrobiť aj vlastnú. Stačí ak zmiešaš: kmín, paprika, citrón, koriander, cesnak, zázvor, kajenské korenie, kurkuma, soľ

kura garam amsala
Koreniny Garam Masala

Postup:

  1. Kuracie stehná vložíme do marinády vyrobenej z jogurtu a garam masala na 6 hodín.
  2. Vyberieme si ich a opražíme na panvici.
  3. Keď sú opečené, preložíme ich na tanier.
  4. Teraz si na panvici zmiešame kokosové mlieko, brokolicu, hrášok a ryžu.
  5. Pridáme opečené kuracie stehná a prikryté všetko spolu varíme na miernom ohni kým ryža nezmäkne – 20-30 minút.
  6. Podávame s čerstvým koriandrom.

DOBRÚ CHUŤ

#instagym
Oheň Idem do toho