+421 911 491 121
Pribinova 17954/10, Bratislava 811 09
Po-Pia 9:00 - 17:00

ČlánkyRECEPT: Jablkový koláč bez cukru

6. septembra 2022

Taká tá typická romantická jesenná nálada príde tento trochu neskôr, teda zatiaľ to tak vyzerá. Veď stále je teplo, namiesto voňavých čajov nás stále lákajú čerstvé limonády, symbolom nedeľných rán ešte nie sú teplé deky, ale raňajky na terase, nuž, a k večernému behu ešte stále postačí tielko namiesto nepremokavej bundy. Niektoré veci však nezmeníš. Jablková sezóna je tu. A čo už s nimi, keď sa ti všetky jedlá a nápoje so surovým spracovaním tohto úžasného ovocia začínajú zunovať? Upeč si vynikajúci jablkový koláč bez cukru, napríklad!

Ingrediencie:

CESTO

  • 30 dkg múky so zníženým obsahom sacharidov
  • 10 dkg mandľovej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 štipka soli
  • 200 g erytritolu
  • 20 dkg margarínu
  • 1 vajce
  • 1,5 dl kefíru (alebo kyslej smotany)
  • 1 vaječný žĺtok (na vrch)

PLNKA

  • 1,5 kg jabĺk
  • 1 polievková lyžica škorice
  • 3 čajové lyžičky vanilkovej arómy (alebo 1 polievková lyžica)
  • 1 lyžica sladidla (podľa chuti)

Jablkový koláč bez cukru ti nestačí?

Postup:

1. K plnke očisti a nastrúhaj 1,5 kg jabĺk, vytlač šťavu a zmiešaj s 1 lyžicou škorice, 1 lyžicou vanilkovej arómy, ako aj sladidlom podľa chuti.

2. Všetky suroviny na cesto vymies.

3. Keď sa všetko spojí, cesto rozdeľ na dve polovice. Potom jednu roztlač na spodok plechu, potom ide plnka posypaná škoricou a zvyšné cesto.

4. Pred vložením do rúry diétny jablkový koláč potri žĺtkom a popichaj vidličkou.

5. Vložíme do rúry, peč pri 185 stupňoch, cca. 50 minút.

jablkovy kolac bez cukru

Zdroj fotiek: Shutterstock

0
    0
    Váš košík
    Váš košík je prázdny