+421 911 491 121
Nám.SNP 6, Bratislava
Po-Pia 9:00 - 17:00

ČlánkyRECEPT: Čo jesť po tréningu? (3 chutné recepty)

21. júna 2022

Čo jesť po tréningu? Ak pravidelne čítaš naše články a príspevky na sociálnych sieťach, tak vieš, že s touto témou prichádzame pravidelne. Samozrejme, veď vieme, že vás, členov InstaGYM komunity to dosť zaujíma. Keďže zdravý životný štýl nie je o nejedení a prázdnom žalúdku, určitej dbaj na to, aby tvoj tanier nebol prázdny ani po cvičení. Takže, najprv si prečítaj tieto 3 chutnú recepty a následne sa môžeš pustiť do prípravy potréningových jedál na celý týždeň.

Lievance s vanilkovou príchuťou

Ingrediencie:

  • 4 bielka
  • 150 – 200 gramov ovsených vločiek
  • 200 g cottage cheese/tvarohu
  • štipka prášku do pečiva
  • kávová lyžička vanilkového extraktu
  • čerstvé ovocie

Postup:

1. Všetky ingrediencie okrem čerstvého ovocia zmixuj.

2. Upeč cesto ako klasické palacinky na strednom ohni, kým sa neobjavia bublinky.

3. Lievance nechaj trochu vychladnúť a ozdob ovocím, čučoriedkami, napríklad.

čo jesť po tréningu

Čo jesť po tréningu, ak máš chuť na niečo nezdravé?

Špenátové palacinky s lososom

Ingrediencie:

PALACINKY

  • 50 g celozrnnej špaldovej múky
  • 20 g neochuteného proteínového prášku
  • 120 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 1/2 lyžičky sušenej bazalky
  • 1/4 lyžičky soli

PLNKA

  • 250 g baby špenátu
  • 75 g údeného lososa
  • 3 vajcia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • štipka soli
  • štipka mletého čierneho korenia

Postup:

1. Múku zmiešaj s proteínovým práškom.

2. K proteínovej múke pridaj vajcia a mlieko. Cesto poriadne premiešaj. Nezľakni sa, ak bude trochu redšie.

3. Upeč palacinky, následne sa pusti do prípravy plnky.

4. Na panvici na miernom ohni podus baby špenát. Keď začne púšťať šťavu, pridaj prelisovaný cesnak, následne dochuť aj štipkou soli a čierneho korenia.

5. Z vajec medzitým priprav volské oko.

6. Na palacinky daj najprv podusený špenát, potom údeného lososa. Palacinky zlož, a nakoniec ich ozdob volským okom.

čo jesť po tréningu

Vegánsky sendvič s humusom

Ingrediencie:

  • 200 g vareného cíceru (môže byť aj konzerva)
  • 1 kus šalotky
  • 1 lyžica sezamových semienok
  • olivový olej
  • 1 dl čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
  • 1 avokádo
  • 3 baby uhorky
  • 6 cherry paradajok
  • 10 dkg poľníčka
  • rustikálny chlieb

Postup:

1. Cícer, nakrájanú cibuľu, sezamové semienka, citrónovú šťavu a olivový olej zmixujeme tyčovým mixérom. Humus je takto hotový.

2. Vnútro avokáda, paradajky a uhorky nakrájame na malé plátky.

3. Medzitým chlieb natrieme humusom, následne ozdobíme poľníčkom, potom pridáme aj nakrájanú zeleninu.

0
    0
    Váš košík
    Váš košík je prázdny