+421 911 491 121
Sliačska 1/D, Bratislava
Po-Pia 9:00 - 17:00

ČlánkyHRNČEKOVÝ RECEPT: Nepečená kakaová kocka (bez lepku)

7. decembra 2021

Ak ti chutili naše medovníkové guľky, tak aj táto nepečená kakaová kocka bude mať na tvojom vianočnom menu veľmi významné miesto. Okrem toho, že jej príprava je skutočne jednoduchá a zvládnu ju aj začiatočníci, poteší aj tvoj metabolizmus. Je bohatá na vlákninu, mikroživiny a zdravé tuky, takže patrí medzi tie fit sladkosti, ktoré dokážu nakopnúť i látkovú výmenu. Ide o veľmi sýty dezert, dobre poslúži ako zdravé raňajky alebo ho možno konzumovať ako desiatu medzi hlavnými jedlami.

nepečená kakaová kocka

Raňajkový e-book alebo fit jedálniček?

Ingrediencie:

  • 1 hrnček vykôstkovaných datlí (alebo hrozienok)
  • ½ hrnčeka mandlí
  • ¼ hrnčeka vlašských orechov (alebo ovsených vločiek)
  • ¼ hrnčeka kakaa
  • 2 zrelé banány
  • 4 lyžice mandľového/arašidového masla
  • ¼ hrnčeka kakaa (nepomýlili sme sa, naozaj potrebuješ ¼ hrnčeka kakaa dvakrát, samostatne)
  • 4 lyžice medu

Postup:

1. Datle a hrozienka namoč do hrnca s teplou vodou na 30 minút, potom ich nechaj odkvapkať.

2. Rozmixuj datle, mandle, vlašské orechy (alebo ovsené vločky) a kakao v kuchynskom robote.

3. Získanú zmes rozlož na dno formy na pečenie a vlož do mrazničky. Veľkosť formy vyber podľa preferovanej výšky kocky.

4. V mixéri rozmixuj banány, mandľové (alebo arašidové) maslo, med a ďalšiu ¼ hrnčeka kakaa.

5. Túto zmes nanes na prvú vrstvu koláča a vlož na 2 hodiny do mrazničky.

6. Keď sa vrstvy spoja, vyber koláč z mrazničky. V tomto momente by mala byť nepečená kakaová kocka nakrájaná na menšie kocky.

7. Ak sa náhodou po prvom servírovaní neminie každá nepečená kakaová kocka, tak zvyšné vráť do mrazničky. Vždy ich vyber niekoľko minút pred konzumáciou, aby sa uvoľnili.

Zdroj fotiek: Shutterstock