Žihľava obsahuje množstvo prospešných živín, vitamínov a minerálov. Medzi nimi napríklad betakarotén, vitamín C, B, vápnik, horčík a močopudnú kyselinu kremičitú. Známy je tiež obsah antioxidačných flavonoidov a baktérie ničiace fytoncídy. Žihľava tiež podporuje metabolizmus a pôsobí efektívne proti akné, takže žihľavová polievka bude skutočným liekom na tanieri.
Ingrediencie:
- 3 šálky žihľavy
- 1 kaleráb
- 3 strúčiky cesnaku
- korenie, soľ
- olej

Postup:
- Žihľavové listy zalejeme vriacou vodou.
- Kaleráb a cesnak nakrájame.
- Na oleji speníme cesnak, po minúte pridáme premytú žihľavu a kaleráb.
- Necháme variť, kým kaleráb zmäkkne. Vytiahneme nabok zopár kúskov.
- Mixérom rozmixujeme zmes dohladka.
- Pridáme späť kaleráb, osolíme, okoreníme podľa chuti.
DOBRÚ CHUŤ!
Chutila ti žihľavová polievka? Vyskúšaj tiež túto chutnú krémovú pórovú polievku, ktorú si môžeš urobiť aj na studeno.
