+421 911 491 121
Nám.SNP 6, Bratislava
Po-Pia 9:00 - 17:00

ČlánkyJednoduchá a zdravá žihľavová polievka

12. júla 2021

Žihľava obsahuje množstvo prospešných živín, vitamínov a minerálov. Medzi nimi napríklad betakarotén, vitamín C, B, vápnik, horčík a močopudnú kyselinu kremičitú. Známy je tiež obsah antioxidačných flavonoidov a baktérie ničiace fytoncídy. Žihľava tiež podporuje metabolizmus a pôsobí efektívne proti akné, takže žihľavová polievka bude skutočným liekom na tanieri.

Ingrediencie:

  • 3 šálky žihľavy
  • 1 kaleráb
  • 3 strúčiky cesnaku
  • korenie, soľ
  • olej
žihlavová polievka

Postup:

  1. Žihľavové listy zalejeme vriacou vodou.
  2. Kaleráb a cesnak nakrájame.
  3. Na oleji speníme cesnak, po minúte pridáme premytú žihľavu a kaleráb.
  4. Necháme variť, kým kaleráb zmäkkne. Vytiahneme nabok zopár kúskov.
  5. Mixérom rozmixujeme zmes dohladka.
  6. Pridáme späť kaleráb, osolíme, okoreníme podľa chuti.

DOBRÚ CHUŤ!

Chutila ti žihľavová polievka? Vyskúšaj tiež túto chutnú krémovú pórovú polievku, ktorú si môžeš urobiť aj na studeno.

0
    0
    Váš košík
    Váš košík je prázdny