Tento recept ti rozvonia celú kuchyňu a poriadne zasýti. Troška bieleho vína podčiarkne chuť. Tak poďme na to, dnes máme na tanieri kura s ružičkovým kelom.
Ingrediencie:
- Kuracie stehná – napríklad 1kg
- Korenie na kura – použiť môžeš tymián, soľ, čierne korenie, citrónovú kôru
- 3 lyžice masla (alebo olivového oleja)
- 1/2 pohára biele víno
- Cibuľa a 1 lyžica pretlačeného cesnaku
- 1/2 kg ružičkový kel, nakrájaný na polovice
- 1/2 hrnčeka neuvarenej quinoa
- 1,5 hrnčeka kuracieho vývaru
- 3 lyžice paradajkového pretlaku

Postup:
- Predhrej rúru na 200 stupňov.
- Pripav si kuracie stehná. Kúskom papierovej utierky ich osuš, odrež tukové kúsky.
- Mäso potom okoreň.
- Predhrej veľkú panvicu s maslom alebo olejom, polož na ňu mäso kožou nadol. Pogriluj ho asi 2-3 minúty na každej strane. Koža by mala zhnednúť. Potom mäso polož nabok.
- Potri panvicu bielym vínom, pridaj cibuľu a cesnak a povar 3-4 minúty.
- Pridaj ružičkový kel, pomiešaj a povar ďalšie dve minúty.
- V uzatvárateľnej miske si zatiaľ zmiešaj vývar, pretlak, soľ a korenie.
- K ružičkovému kelu pridaj tymián, quinoa a vývarovú zmes. Všetko spolu premiešaj.
- Všetko vlož do zapekacej misy, navrch poukladaj mäso a peč na 200 stupňoch asi 20-25 minút.
- Potom misu odokry a peč ďalších 5 minút, kým koža zhnedne.
- Keď je quinoa aj mäso upečené, vyber z rúry a podávaj vynikajúce kura s ružičkovým kelom.
DOBRÚ CHUŤ!
Vyskúšaj tiež losos so smotanou, špenátom a sušenými rajčinami.
