Tieto letné horúčavy sú naročné, pokiaľ sa zrovna nevyvaľuješ kdesi na pláži. Klíma alebo ventilátor ide na plné obrátky a večer sa môžeš okúpať aspoň v miestnom jazere. Počas dňa si však vieš pripraviť aj výborné domáce osvieženie. Domáca zmrzlina nie je vôbec náročná na výrobu. Potrebovať budeš len pár ingrediencií, mixér alebo kuchynský robot a mrazničku. Pripravili sme pre teba tri príchute, všetky aj vo vegánskej verzii.
Čokoládová zmrzlina
Ingrediencie:
- Zmrznuté banány
- Kakaový prášok
- Nesladené mandľové mlieko
- Vanilková esencia alebo vanilínový cukor
Postup:
- Nakrájaj banány na rovnomerné kúsky, poukladaj ich na papier na pečenie a vlož na 30 minút do mrazničky.
- Pridaj kakao, mlieko a vanilku, vlož do mixéra a pomixuj.
Môžeš posypať orieškami.

Jahodová zmrzlina z dvoch ingrediencií:
- 4 vyzreté banány
- 450 gramov čerstvých jahôd
Domáca zmrzlina ti nestačí?
VYSKÚŠAJ TIEŽ 5 RECEPTOV NA SMOOTHIE. TIETO URČITE NAKOPNÚ TVOJ METABOLIZMUS
Postup:
- Nakrájaj banány aj jahody.
- Ovocie poukladaj na papier na pečenie a vlož na 2 hodiny do mrazničky.
- Pomixuj všetko spolu.
- Ak ti zmrzlina chutí zmäknutá, môžeš rovno jesť. Ak ju chceš tuhšiu, nechaj ešte následne dlhšie v mrazničke.

Kokosová zmrzlina s medom
Ingrediencie:
- 2 plechovky kokosového mlieka
- 1/2 hrnčeka javorového sirupu (alebo med)
- 1/4 čaj. lyžičky soli
- 2 veľké lyžice kukuričného škrobu
- 1,5 čaj. lyžičky vanilínového cukru alebo esencie
Postup:
- Zatras kokosovým mliekom. Potom polovicu jednej plechovky si odlož do misky nabok.
- Zvyšok mlieka nalej do panvice.
- Pridaj javorový sirup alebo med a soľ.
- Zmes zohrej za občasného miešania.
- Pridaj škrob do odloženého kokosového mlieka. Potom túto zmes pridaj do tej v panvici.
- Zmes var pokiaľ zhustne.
- Pridaj vanilku.
- Nalej pripravenú zmes do misky a chvíľu nechaj vychladnúť. Zakry, a potom nechaj v chladničke aspoň 4 hodiny.
- Zmes vlož do kuchynského robota. Vypracuj do želanej textúry. Vlož do misky a následne ešte na 4 hodiny do mrazničky.
Môžeš posypať strúhaným kokosom.

