+421 911 491 121
Nám.SNP 6, Bratislava
Po-Pia 9:00 - 17:00

ČlánkyZdravá domáca zmrzlina: priprav si 3 rôzne príchute (vegánsky recept)

12. júla 2022

Tieto letné horúčavy sú naročné, pokiaľ sa zrovna nevyvaľuješ kdesi na pláži. Klíma alebo ventilátor ide na plné obrátky a večer sa môžeš okúpať aspoň v miestnom jazere. Počas dňa si však vieš pripraviť aj výborné domáce osvieženie. Domáca zmrzlina nie je vôbec náročná na výrobu. Potrebovať budeš len pár ingrediencií, mixér alebo kuchynský robot a mrazničku. Pripravili sme pre teba tri príchute, všetky aj vo vegánskej verzii.

Čokoládová zmrzlina

Ingrediencie:

  • Zmrznuté banány
  • Kakaový prášok
  • Nesladené mandľové mlieko
  • Vanilková esencia alebo vanilínový cukor

Postup:

  • Nakrájaj banány na rovnomerné kúsky, poukladaj ich na papier na pečenie a vlož na 30 minút do mrazničky.
  • Pridaj kakao, mlieko a vanilku, vlož do mixéra a pomixuj.

Môžeš posypať orieškami.

domáca zmrzlina

Jahodová zmrzlina z dvoch ingrediencií:

  • 4 vyzreté banány
  • 450 gramov čerstvých jahôd

Domáca zmrzlina ti nestačí?

VYSKÚŠAJ TIEŽ 5 RECEPTOV NA SMOOTHIE. TIETO URČITE NAKOPNÚ TVOJ METABOLIZMUS

Postup:

  • Nakrájaj banány aj jahody.
  • Ovocie poukladaj na papier na pečenie a vlož na 2 hodiny do mrazničky.
  • Pomixuj všetko spolu.
  • Ak ti zmrzlina chutí zmäknutá, môžeš rovno jesť. Ak ju chceš tuhšiu, nechaj ešte následne dlhšie v mrazničke.

Kokosová zmrzlina s medom

Ingrediencie:

  • 2 plechovky kokosového mlieka
  • 1/2 hrnčeka javorového sirupu (alebo med)
  • 1/4 čaj. lyžičky soli
  • 2 veľké lyžice kukuričného škrobu
  • 1,5 čaj. lyžičky vanilínového cukru alebo esencie

Postup:

  1. Zatras kokosovým mliekom. Potom polovicu jednej plechovky si odlož do misky nabok.
  2. Zvyšok mlieka nalej do panvice.
  3. Pridaj javorový sirup alebo med a soľ.
  4. Zmes zohrej za občasného miešania.
  5. Pridaj škrob do odloženého kokosového mlieka. Potom túto zmes pridaj do tej v panvici.
  6. Zmes var pokiaľ zhustne.
  7. Pridaj vanilku.
  8. Nalej pripravenú zmes do misky a chvíľu nechaj vychladnúť. Zakry, a potom nechaj v chladničke aspoň 4 hodiny.
  9. Zmes vlož do kuchynského robota. Vypracuj do želanej textúry. Vlož do misky a následne ešte na 4 hodiny do mrazničky.

Môžeš posypať strúhaným kokosom.

0
    0
    Váš košík
    Váš košík je prázdny