+421 911 491 121
Nám.SNP 6, Bratislava
Po-Pia 9:00 - 17:00

ČlánkyRecept: Hovädzie udon rezance na panvičke (hotové za 20 minút)

19. mája 2021

Ľúbiš ázijskú kuchyňu? Aj my! Sklenené rezance, ryžové, alebo napríklad aj udon chutia úžasne vo všetkých možných kombináciách. Tentokrát pre teba máme tip práve na vynikajúce hovädzie udon rezance. Recept vôbec nie je zložitý, tak poďme na to.

Ingrediencie (na 2 porcie):

  • 2 veľké lyžice sójovej omáčky
  • 2 čaj. lyžičky nastrúhaného zázvoru
  • 1 chilli paprička nakrájaná
  • 100 gramov sušených udon rezancov
  • 350 gramov hovädzej sviečkovice nakrájanej na tenké pásiky
  • 1 červená cibuľa nakrájaná
  • 1 strúčik cesnaku pretlačený
  • 80 gramov brokolice
  • 1 veľká lyžica olivového oleja
  • 140 gramov čínskej kapusty bok choy
hovädzie udon

Postup:

  1. Zmiešaj sójovú omáčku, zázvor a chilli v jednej miske.
  2. Uvar rezance, ideálne je urobiť tak na základe pokynov na obale, najmä, ak udon nepatrí medzi frekventované jedlá tvojej kuchyne.
  3. Teraz pridaj polovicu oleja na panvicu a rozohrej ho. Hovädzie mäso var pár minút do hneda. Potom si ho odlož niekam bokom.
  4. Pridaj do panvice zvyšok oleja, cibuľu a cesnak na jednu minútku. Teraz pridaj i brokolicu, miešaj a var asi 2 minúty.
  5. V tejto chvili prichádza na rad zvyšok omáčky. Všetko spolu podus asi jednu minútu. Pridaj bok choy a var ďalšiu minútu.
  6. Vráť mäso a uvarené udon rezance do panvice. Poriadne celú zmes premiešaj a ešte jednu minútu povar, aby sa aj mäso a rezance prehriali.
  7. Hotové hovädzie udon rezance servíruj so zvyškom chilli.

Dobrú chuť!

udon rezance

0
    0
    Váš košík
    Váš košík je prázdny